суботу, 16 лютого 2019 р.

Крізь пекло Афганської війни

 З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але ми не вправі викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнутих у солдатські шинелі.
15 лютого 2019 року відзначалася знаменна дата – 30 річниця виведення військ з республіки Афганістан. Афганська війна продовжувалася з 25 грудня 1979  до 15 лютого 1989 року, тобто 3340 днів.
Вже стало традицією 15 лютого вшановувати всіх учасників бойових дій на території інших держав.
Війна в Афганістані, яка тривала 10 років і принесла смерть у тисячі українськиї родин, має стати уроком для всіх, уроком для прийняття виважених рішень щодо участі у різних військових конфліктах, бо найціннішим є людське життя.
По Токарівській сільській раді проживає 10 чоловіків, яких життя кинуло в далекий гірський  край у вир війни.
15 лютого Токарівською бібліотекою  проведена година відваги «Крізь пекло Афганської війни», на яку були запрошені воїни – інтернаціоналісти, голова Лохвицької районної організації ветеранів Афганістану О. І. Савченко, жителі громади. Присутні уважно слухали ведучих, зі сльозами на очах переглядали відео, слухали виступи в. о. сільського голови Кочерги В. І. та Савченка О. І.

Немає коментарів:

Дописати коментар