вівторок, 21 лютого 2017 р.

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, день пам’яті тих, хто не повернувся з війни. В  2017 році виповнюється -28 років з дня виведення радянських військ з республіки Афганістан.   Бо ніхто і ніщо не повинно забуватися, адже народна пам’ять — найдостовірніше історичне джерело минулого. Це — нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни….
«Аби не забути – треба пам’ятати,
 А щоб пам’ятати – треба знати.
 Треба знати і пам’ятати.»
12 лютого в Токарівській сільській бібліотеці разом з будинком культури ,було проведено відео годину   «Афганська війна-як це було».
 З метою вшанувати учасників війни в Афганістані, на захід було запрошено  воїнів-афганців,сільського голову Ю.М.Краснолуцького.
Активними учасникам та уважними слухачами були учні Токарівської ЗОШ.
Перед слухачами було розгорнуто  виставку – презентацію «Ти вічний біль –Афганістан» та фото-виставку учасників бойових дій в Афганістані Токарівської сільської ради.
Ведучі ознайомили присутніх з історією Афганської війни, назвали страшні цифри загиблих молодих людей на цій жорстокій безжальній війни. 
Ведучі, бібліотекар Л.П.Краснолуцька та начальник ВОС Токарівської сільської ради, Л.П.Куць,  під час заходу запросили присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих і запалити  немеркнучу свічу пам’яті  про невинно убієнних, про вічну пам’ять людського болю...
На екрані — кадри з Афганістану, і очі «афганців» і всіх присутніх щедро зрошуються сльозами…
Затамувавши подих слухали присутні афганські пісні під гітару, у виконанні В.А.Карбана.
Ведучі запросили до слова  сільського голову Ю.М.Краснолуцького ,який звернувся до Афганців зі словами вдячності
та
Голову районної спілки ветеранів Афганістана - Савченко Олексій Іванович,який  під час свого виступу, розповів про  роки свого перебування на жахливій Афганській війні, повідав які важкі випробування йому довелося пройти на чужій землі, виконуючи інтернаціональний обов’язок.
З найкращими побажаннями до воїнів-афганців, звернулися учні Токарівської ЗОШ.

Діти вручили квіти і вітальні листівки  з нагоди річниці виведення  радянських військ з Афганістану.














Немає коментарів:

Дописати коментар