вівторок, 21 лютого 2017 р.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня,зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні, у Токарівській сільській бібліотеці, спільно з будинком культури,  20-го лютого,  було проведено урок історичної правди - «Небесна сотня то в серцях вогонь». На захід було запрошено учнів Токарівської ЗОШ та працівників сільської ради.
Ведучі , бібліотекар Л.П.Краснолуцька та державний реєстратор сільської ради,Ю.С.Лиходій, разом із присутніми мали можливість пригадати історичні події,  що змінили політичне обличчя України.
Захід доповнили яскраві та змістовні відеоролики «Не спи моя рідна земля, «Майдан׃ Революція гідності»׃ фото літопис увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» та презентація «Небесна Сотня: Герої не вмирають", про подвиг Героїв Небесної Сотні, ознайомили з чисельними документальними фото і відеоматеріалами часів Майдану, прослухали патріотичні пісні за мир та незалежність, провели історичні паралелі. 
Під звуки старої лемківської пісні «Гей, пливе кача...» у виконанні «Піккардійської Терції» присутні пригадали всіх Героїв Небесної Сотні поіменно .
 Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.
До уваги відвідувачів було оформлено книжково-ілюстративну виставку-вшанування -« Події, які змінили долю України», на якій представлено художню літературу, документальні фото-матеріали, статті з періодичних видань в яких висвітлюються революційні події листопада 2013 – лютого 2014 року в Україні.

Ми пам’ятаємо і не забуваємо героїчні сторінки нашої історії. Адже ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.


Немає коментарів:

Дописати коментар