неділю, 21 травня 2017 р.


Друга світова війна – одна з найтрагічніших сторінок історії нашої країни. Чим далі вона від нас, тим ціннішими стають спогади її учасників та очевидців. Адже з кожним роком все більше їх іде у вічність.
Пам’ять про у Другу світову  війну безмежна, невичерпна, вічна. Сучасникам і майбутнім поколінням її заповідали ті, хто поліг на полях жорстоких битв, її заповідають ветерани. Пам’ять про славні подвиги на фронтах – наш духовний скарб. У пам’яті народній завжди житимуть події Другої  Світової війни. Довгим був наш шлях до незабутнього дня Великої Перемоги. Ми схиляємо свої голови перед світлою пам’яттю мільйонів полеглих у боротьбі з нацизмом. У Токарівській сільській бібліотеці до 71- річниці  у Другій Світовій війні оформлена книжкова виставка «Дорогами війни»  До уваги користувачів найкращі твори з фонду бібліотеки висвітлюють події у Другій світовій  війні. У художньому відтворенні й літописному відображенні подій війни, почесне місце належить документальній прозі, мемуарам. Проникаючись правдивими розповідями, читач немовби побуває на передовій,в окопах, на партизанських стежках, подихає атмосферою безстрашшя, смертельної небезпеки – всього того,що роками  було для фронтовика буднями й святами, днями й ночами війни. Про те, що випадало на їх долю, автори пишуть як про звичайне і належне. Серцевиною кожної окремої книги є високе патріотичне почуття. Це про такі спогади фронтовиків сказав Ярослав Смеляков:
Все добре й дещо гірше трохи,
Вони все віддають словам,
Щоб зберегти свою епоху,
Достойне ввірити синам.


З метою вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні та виховання у підростаючого покоління патріотичних почуттів ,9 травня біля пам’ятника загиблих воїнів спільно з токарівською сільською бібліотекою, сільським будинком культури,  токарівською сільською  радою та токарівською ЗОШ,було проведено мітинг-реквієм « Не погасне пам’яті вогонь»


Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас назавжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар