вівторок, 13 червня 2017 р.

З метою  відзначення 100 – річчя Української революції 1917 – 1921 років, року української революції в Україні, пам’яті її учасників та 80 – річчя Полтавської області ,вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України і військової доблесті захисників рідної землі, визнання історичного значення подій, пов'язаних з визвольною боротьбою початку XX століття, Токарівська сільська бібліотека , 19 травня, провела Загальносистемний масовий захід : Політичний портрет- «Симон Петлюра – український, державний,військовий та політичний діяч»
Бібліотекар, Краснолуцька Л.П. розповіла присутнім про Симона Петлюру, який серед політичних діячів , займає окреме місце, уособлюючи визвольні змагання 1917-1921 років. Присутні переглянули документальні  відеоролики про події того часу, прослухали короткий екскурс в історію.
Українська революція 1917-1921 років — це один із ключових та водночас найскладніших періодів національної історії ХХ століття. У той час національно-визвольна боротьба досягла апогею.
До цієї дати було  оформлено перегляд літератури «Із Україною я злився навіки»,де
з матеріалів, користувачі  дізнаються про яскраві віхи становлення нашої незалежності доби Української революції 1917-1921 років, політичні сили в боротьбі за владу в Україні, а також про гайсинчан – . учасників визвольних змагань. Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих громадян, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.




Немає коментарів:

Дописати коментар